Встановлення проточних водонагрівачів ATMOR

Загальні рекомендації при підготовці до підключення проточних нагрівачів Атмор

Першим кроком до установки є вибір місця розміщення.

Варто звернути увагу на те, щоб водонагрівач знаходився у зручному для доступу місці, яке при цьому гарантує безпеку експлуатації. Бажано також уникати установки водонагрівача в приміщеннях з високою вологою, таких як ванні кімнати, оскільки це може негативно вплинути на роботу пристрою та спричинити аварійну ситуацію.

Після вибору місця розміщення пристрою необхідно перевірити відповідність потужності водонагрівача показникам електричної мережі. Для цього слід знайти технічні характеристики водонагрівача та порівняти його потужність із потужністю електромережі будинку.

Якщо водонагрівач вимагає більшого показника, ніж є у приміщенні, бажано звернутися до фахівців щодо розширення можливостей.

Крім того, слід також перевірити тиск води у водопровідній системі. Від нього залежить якість роботи водонагрівача та забезпечення оптимальної температури гарячої води.

Для перевірки тиску слід відкрити кран гарячої води та зафіксувати час, протягом якого вода тектиме. Після цього вимкніть кран і виміряйте кількість води, що надійшла за цей час. За допомогою простої формули можна розрахувати показник.

Якщо тиск води недостатній для водонагрівача, можна встановити насос для підвищення тиску. При цьому слід звернути увагу на те, щоб насос був необхідною потужністю та правильно підключений до водопровідної системи.

У жодному разі не включайте нагрівач без води, інакше ТЕН на проточному водонагрівачі перегорить і доведеться купувати новий.

Також не можна користуватися водонагрівачем без заземлення та при температурі нижче нуля.

Після проведення всіх необхідних перевірок можна приступати до встановлення водонагрівача.

Підключення проточного водонагрівача Атмор серії IN-LINE до водопровідної системи та електричної мережі

Обов’язково дотримуйтесь інструкції, щодо встановлення водонагрівача. Зазвичай до комплекту входять гнучкі шланги, які необхідно підключити до водопровідних трубок та до входів водонагрівача. Для безпечної роботи водонагрівача слід використовувати тільки гнучкі шланги з маркуванням "PН", які витримують тиск до 10 атмосфер.

Також необхідно підключити проточний водонагрівач Атмор до електричної мережі. Виробник зазвичай рекомендує використовувати окрему лінію живлення для водонагрівача та встановлювати захисний вимикач. Під час підключення важливо дотримуватися норм електробезпеки та уникати електричного струму, який перевищує максимальну потужність водонагрівача.

Перевірка роботи

  • Перевірте чи є вода у водопровідній системі.
  • Відкрийте кран теплої води та переконайтесь, що вода протікає з потрібною температурою. Зазвичай, потрібно почекати декілька хвилин, поки вода нагріється.
  • Перевірте тиск води після встановлення водонагрівача. Якщо тиск води занадто високий, рекомендується встановити редуктор тиску. Якщо тиск води занадто низький, водонагрівач може не працювати на повну потужність, тому необхідно звернутися до фахівців, які допоможуть вирішити цю проблему.
  • Переконайтесь, що проточний водонагрівач вмикається та вимикається автоматично при відкритті та закритті крану. Якщо ви помітили будь-які проблеми з автоматичним вмиканням та вимиканням водонагрівача, зверніться до сервісного центру для отримання кваліфікованої допомоги.
  • Перевірте, чи нагрівається вода до необхідної температури. Ви можете використовувати термометр для вимірювання температури води. Якщо температура води не відповідає заданій температурі, перевірте налаштування терморегулятора та змініть його за необхідності.

Підключення проточного водонагрівача Атмор серії BASIC

Підключення є досить простим та може виконуватись без допомоги фахівця. Однак, перед початком робіт необхідно дотримуватись деяких правил та рекомендацій.

  • Подбайте про доступність місця установки проточного водонагрівача. Також необхідно враховувати місце розташування електричної розетки та водопровідної системи.
  • Перед початком робіт з підключення необхідно відключити електропостачання.
  • Для підключення водонагрівача до мережі варто встановити автоматичний вимикач та прокласти провід від електричної розетки до місця встановлення пристрою.
  • Після виконання електромонтажних робіт необхідно підключити водонагрівач до водопроводу. Для цього потрібно відкрутити кран на вході водонагрівача та підключити його до водопровідної труби.

Після завершення всіх робіт необхідно перевірити роботу проточного водонагрівача. Для цього слід відкрити кран на водопроводі та включити пристрій. Перевірте температуру води. Якщо вона не нагрівається, подивіться чи є в помешканні електропостачання та чи підключено пристрій до мережі. При необхідності зверніться до спеціалістів з сервісного обслуговування для ремонту або заміни товару.

Підключення проточного водонагрівача Атмор серії HOTAP

Для цього необхідно мати під рукою необхідний інструмент та дотримуватися певних правил безпеки.

  • Перед тим, як починати роботу, відключіть живлення від електричної мережі. Це зменшить ризик ураження електричним струмом під час роботи.
  • Далі необхідно встановити водонагрівач безпосередньо на місце експлуатації та підключити водопровід до входу пристрою. Для цього необхідно з'єднати гнучкий шланг з краном та пристроєм. Перед підключенням переконайтеся, що шланг має достатню довжину та не згинатиметься, бо це може призвести до пошкодження пристрою або водопровідної системи.
  • Після цього підключіть кабель живлення до входу пристрою та до розетки в стіні. Обов’язково переконайтеся, що напруга в мережі відповідає необхідній потужності.

Для перевірки роботи водонагрівача потрібно:

  • Відкрити водопостачання та перевірити наявність води в кранах.
  • Увімкнути водонагрівач за допомогою вимикача.
  • Почекати приблизно 10-15 секунд, доки вода не почне нагріватися.
  • Перевірити температуру води в крані. Якщо вода не нагрілася, слід перевірити підключення та наявність електропостачання.
  • Змінити температуру води за допомогою налаштувань на пристрої. Переконатися, що температура води змінюється відповідно до вибраного режиму.
  • Закрити кран та дочекатися його вимкнення.

Якщо при перевірці будуть виявлені якісь проблеми, необхідно звернутися до фахівців для додаткової діагностики та ремонту. Рекомендується перевіряти роботу водонагрівача щонайменше раз на рік для запобігання можливих поломок та забезпечення безперебійної роботи.

Обратный звонок

Оставьте Ваши контактные данные: имя и номер телефона
и мы перезвоним Вам в ближайшее время